top of page
Search
bonnie111r

עוגת שוקולד טעימה

עוגת שוקולד בחושה

מצרכים:

לערבוב/הקצפה בקערת ה"הרטובים":

2 ביצים גדולות L (או 3 ביצים M)

כוס ושליש סוכר

1 כוס שמן

1 כוס חלב (ניתן להחליף למים קרים לפרווה)

¾ כוס מים חמים (לא רותחים)

כפית תמצית טעם רום


לערבוב בקערת היבשים:

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

4 כפות קקאו

2 כפות פודינג וניל אינסטנט

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר/צימקאו

50 גרם חמאה (ניתן להחליף למרגרינה לפרווה)

80 מ"ל שמנת להקצפה 38% (ניתן להחלפה לשמנת צמחית לפרווה)

כפית שטוחה של תמצית טעם רום

*כוס 240 מ"ל

אופן הכנה:

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות (חום בינוני).

-מערבבים במיקסר עם הראש של המקציף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בהדרגה שמן, חלבת מים חמים ותמצית רום.

כאשר מקבלים תערובת אחידה מחליפים את הראש המקציף לגיטרה וממשיכים לערבב

מכניסים את קערת היבשים בהדרגה (ככף בכל פעם) עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים (התערובת אמורה לצאת מאוד דלילה).

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת (בחד פעמית אין צורך לשמן) מלבנית בגודל 31 על 22 או תבנית עגולה בקוטר 24 ומכניסים לתנור לכ35 דקות עד 45 דקות רצוי לבדוק לאחר כ35 דקות עם קיסם שיניים (מעץ) שהעוגה לא רטובה עוד בפנים, כאשר הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה

* העוגה תופחת באפיה ולכן חשוב שיהיה מקום פנוי מעל התבנית בתוך התנור

לאחר האפיה לכבות את התנור ולפתוח אותו להתקררות איטית של העוגה (יכול להיווצר סדקים על גבי העוגה אבל לכן יש לנו ציפוי) הכנת הציפוי:

להכניס לקערה מתאימה למיקרו (רצוי מכרס) את השוקולד והחמאה ולהמיס כל פעם כ20 שניות במיקרו את החומרים, להוציא ולערבב ובמידת הצורך להכניס שוב למיקרו ולחזור על הפעולה עד אשר השוקולד והחמאה נמסו והפכו לתערובת אחידה ללא גושים בקערה (ניתן גם לעשות את הפעולה בשיטת בן מארי) לאחר מכן להוסיף את תמצית הרום והשמנת ולערבב שוב לאחידות התערובת לשפוך בפיזור על גבי העוגה מהמרכז החוצה את הציפוי (רצוי רק 80% מהבלילה) למרוח עם הצד החיצוני של הכף בעדינות את הציפוי ואז להוסיף את מה שנישאר מהציפוי למילוי המקומות שבו הציפוי דליל יותר לקבלת ציפוי אחיד על גבי העוגה

* במידה ונוצרו סדקים בעוגה רצוי לפני הציפוי של כל העוגה למלא את הסדקים עם הציפוי ורק אז למרוח על כל העוגה

67 views0 comments

Comments


bottom of page